Forret 

Rødtunge ”Bonne Femme” anno 2015
Rødtunge dampet med persille på bund af champignon og syltede løg. Glaceret med røget blanquette sauce. Og sprødt.


 

Hovedret 

Højreb stegt på ben. Stegt og gratineret kartoffel, squash med fennikel og urter, jordskokkepure. Glace og timian, æbleeddike vinagrette. Tærte med Havgus og bacon


 

Dessert 

Duften og smagen af solbærbusk
Sorbet og sauce lavet på solbærgrene, marengs på solbær skud. Varm kornly med bitre valnødder som iscreme og saltet crumble.

Her er de 10 finalister

Lasse kommer fra Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia, hvor han arbejder under ledelse af Årets Kok fra 2011, Mette Hvarre Gassner. Han er 24 år, udlært fra Fakkelgården i Sønderjylland og er i øjeblikket med på juniorkokkelandsholdet. Han udmærkede sig som den bedste til at komponere og udføre en 3 retters menu på basis af råvarer, der kun til dels var kendt af finalisterne på forhånd.

Udover en førstepræmie på 40.000 kr. kan Lasse Starup Petersen glæde sig over at være blevet en del af et fint selskab. Rækken af tidligere Årets Kok-vindere tæller mange af de største kokke i Danmark. Herunder den tidligere verdensmester, Rasmus Kofoed.

Undervisningsminister Christine Antorini stod for præmieoverrækkelsen. Hun uddelte sølv til Mikkel Højborg Olsen fra Restaurant Babette i Vordingborg og bronze til Rasmus Munk fra Tree Top Munkebjerg Hotel i Vejle.

  1. kok-1.gif

    Dennis Juhl Jensen, Ruths Hotel

  2. kok-2_big-thumb.jpg

    Rasmus Munk, Tree Top

  3. kok-3.gif

    Rasmus Kofoed Sørensen, Radisson Blu Scandinavia

  4. kok-4.gif

    Mikkel Laursen, Restaurant Martino

  5. kok-5.gif

    Rasmus Errebo, Rybners Tekniske Skole

  6. kok-6.gif

    Mikkel Højborg Olsen, Restaurant Babette

  7. kok-7.gif

    Rasmus Isak Jessen, Årøsund Badehotel

  8. kok-8.gif

    Jonathan Bitzow, LEI:K

  9. kok-9.gif

    Nicolas Min Jørgensen, Restaurant Substans

  10. kok-10.gif

    Lasse Starup Petersen, Restaurant Ti Trin Ned