Dommere og bedømmelse
Bedømmelsen af Årets Kok & Årets Tjener lægger sig op af de internationale regler, som bliver anvendt i Worldchefs (WACS) konkurrencer. Alle deltagere vil i alle kategorier starte med max. point, hvorefter der vil ske en reduktion af point for fejl og mangler.
Årets Kok
Dommerpanel:
- Kenneth Toft-Hansen
- Tommy Raanti
- Thorsten Schmidt
- Mikkel Laursen
- Anita Klemensen
- Jeppe Foldager
- Mette Gassner
For Årets Kok gælder det, at dommerpanelet vil dømme både køkken og smag.
Der bedømmes på:
- Smag (grundsmage, dufte og tekstur)
- Præsentation (kreativitet/personlighed, helhedsindtryk, harmoni, nyhedsværdi og komposition)
- Service (service-hygiejne, spild, anretningsteknik og samarbejde)
- Klargøring, forberedelse, køkkenteknik, udnyttelse af hovedemner
- Hygiejne generelt
- Mise en place herunder råvarehåndtering
- Spild /økonomi
Årets Tjener
Dommerpanel:
- Anita Kajhøj Ibsen
- Ann-Mari Wang Johannessen
- Heine Egelund
- Peter Pepke
- Peter Fagerland
- Søren Ledet
For Årets Tjener lægges der i bedømmelsen vægt på korrekt fagligt arbejde som tjener og beherskelsen af fagets mange aspekter.
Hver af de udvalgte discipliner vil være vægtet, og udover korrekt fagligt arbejde bliver deltagerne også bedømt på personlig fremtoning.
Præmier:
1. præmie kr. 40.000,00
2. præmie kr. 10.000,00
3. præmie kr. 5.000,00
Alle finaledeltagere får et diplom og en gave for deres deltagelse i konkurrencen
For begge konkurrencer gælder det, at ansatte hos et medlem af dommerkomiteen - og personer, der er i familie med et medlem af dommerkomiteen - kan deltage.