Bedømmelsen af Årets Kok & Årets Tjener lægger sig op af de internationale regler, som bliver anvendt i Worldchefs (WACS) konkurrencer. Alle deltagere vil i alle kategorier starte med max. point, hvorefter der vil ske en reduktion af point for fejl og mangler.

Årets Kok - bedømmelse:

For Årets Kok gælder det, at dommerpanelet vil dømme både køkken og smag.

  • Smag (grundsmage, dufte og tekstur)
  • Præsentation (kreativitet/personlighed, helhedsindtryk, harmoni, nyhedsværdi og komposition)
  • Service (service-hygiejne, spild, anretningsteknik og samarbejde)
  • Klargøring, forberedelse, køkkenteknik, udnyttelse af hovedemner
  • Hygiejne generelt
  • Mise en place herunder råvarehåndtering
  • Spild /økonomi

 

Årets Tjener - bedømmelse

For Årets Tjener lægges der i bedømmelsen vægt på korrekt fagligt arbejde som tjener og beherskelsen af fagets mange aspekter.

Hver af de udvalgte discipliner vil være vægtet, og udover korrekt fagligt arbejde bliver deltagerne også bedømt på personlig fremtoning.

Dommere Årets Kok 2024
  • Kenneth Toft-Hansen, Overdommer
  • Rasmus Munk
  • Eric Vildgaard
  • Tommy Raanti
  • Tommy Friis
  • Mette Dahlgaard
  • Mikkel Laursen
  • Torben Bastrup Nielsen
Dommere Årets Tjener 2024
  • Peter Pepke, Overdommer
  • Søren Ledet
  • Tina Vildgaard
  • Christian Neve
  • Peter Fagerland
  • Ann Mari Wang