Danmarks bedste kokke- og tjenerelever er fundet
HORESTA og 3F afviklede onsdag den 22. marts 2023 DM for elever inden for kokke-, tjener- samt smørrebrøds- og cateringfaget. Her kæmpede den nye generation i hotel- og restauranterhvervet om titlerne Årets Kokkeelever, Årets Tjenerelever og Årets Smørrebrød- og Cateringelever. Konkurrencerne foregik på messen Madværkstedet i København.
Deltagerne stillede op i hold af to, og finalerne for kokke- og tjenerelever blev afviklet simultant.
For kokkeleverne lød opgaven på at tilberede en 3-retters menu på 6 timer og 30 minutter. Den ene ret var kendt på forhånd, den anden havde et kendt hovedemne, mens råvarerne til den sidste ret først blev udleveret på finaledagen.
Årets Kokkeelever 2023
Årets kokkeelever 2023 blev Luna Danielsen-Byrsting og Mikkeline Møller Rasmussen fra ZBC. Luna er elev på Bistro 17 og Mikkeline på Pomle Nakke.
Årets Tjenerelever 2023
Imens de vindende kokkeelever sled i køkkenet, serverede tjenereleverne maden for specielt indbudte gæster. Her imponerede særligt Amalie Druekær Rasmussen og Alexander E. Krause med borddækning, vinidentifikation, vinforklaring, mixologi samt gæstebetjening, og de løb derfor med tjenerguldet. Guldvinderne går på ZBC og er elever på henholdsvis Støvlet Katrines Hus og Toldboden.
Årets Smørrebrød- og Cateringelever 2023
I den sidste gastronomikonkurrence dystede landets bedste smørrebrøds- og cateringelever om DM-titlen, og her vandt Kasper Kirketerp Hansen og Sara Arbjerg Pedersen fra Aarhus Tech. Kasper er elev på Patrick F og Sara på Malling Kro.

Hjertelig tak til vores trofaste sponsorer, som støtter op om vores konkurrencer og arbejdet med gastronomien


















Finalister | Kokkeelever
Finalister | Tjenerelever
Program for konkurrencerne
Året Kokkeelev
- Kl. 08.00: Første hold starter
- Kl. 08.25: Sidste hold starter
- Kl. 12.05: VIP-gæster møder
- Kl. 12.30: Første forret afleveres
- Kl. 12.55: Sidste forret afleveres
- Kl. 13.30: Første hovedret afleveres
- Kl. 13.55: Sidste hovedret afleveres
- Kl. 14.30: Første dessert afleveres
- Kl. 14.55: Sidste dessert afleveres
- Kl. 16.30: Præmieoverrækkelse
Årets Tjenerelev
- Kl. 08.00-08.30: Borddækning
- Kl. 08.35-09.30: Vinforklaring
- Kl. 09.35-10.30: Menu & Vin
- Kl. 10.15-11.35: Mixologi
- Kl. 11.45-12.10: Skænkning af mousserende vin
- Kl. 12.20-12.45: VIP-gæster seates
- Kl. 12.30: Første forret serveres
- Kl. 12.40-13.50: Vinidentifikation
- Kl. 12.55: Sidste forret serveres
- Kl. 13.30: Første hovedret serveres
- Kl. 13.40-14.50: Spiritusidentifikation
- Kl. 13.55: Sidste hovedret serveres
- Osteservering
- Kl. 14.30: Første dessert serveres
- Kl. 14.55: Sidste dessert serveres
- Kl. 16.30 Præmieoverrækkelse
Årets smørrebrød-/cateringelev
- Kl. 10.00: Hold 1 starter
- Kl. 10.10: Hold 2 starter
- Kl. 13.00: Hold 1 afleverer
- Kl. 13.10: Hold 2 afleverer
- Kl. 13.30-14.00: Buffet
- Kl. 16.30 Præmieoverrækkelse
Dommere
Årets Kokkeelev
- Tommy Jespersen
- Sebastian Holberg Svendsgaard
- Christian Wellendorf
- Michael Forsø Kragh
- Mikkel Laursen – køkkendommer
Årets Tjenerelev
- Ann Mari Wang-Johannesen
- Heine Egelund
- Christian Neve
- Jannie Jørgensen
- Rasmus Støttrup Østergaard
- Mikkel Borgstrøm
Årets smørrebrød-/cateringelev
- Ketti Wentzlau
- Michael Wiuff
- Mikkel Laursen – køkkendommer