Sophia Rosa Antorini

Assistent: Emma Sørensen

 

Alder: 23 år
Nuværende arbejdsplads: Restaurant Domæne
Tidligere arbejdspladser: Restaurant Memu og Fru Larsen Hotel & Restaurant (begge lærepladser)
Udlært i årstal: 2022
Udlært fra: Fru Larsen Hotel & Restaurant

Hvorfor har du tilmeldt dig Årets Kok?
Jeg har længe vidst, at jeg ville stille op. Jeg elsker udfordringer og at lære så meget, jeg kan. Jeg stiller også op, fordi jeg det inspirerer mig at se, hvad de andre deltagere finder på og hvordan de arbejder i køkkenet. Og så kan jeg godt lide det gode kammeratskab, for selv om det er en konkurrence, handler det om så meget mere end det.

Hvad betyder det for dig, at der afholdes konkurrencer som Årets Kok?
Det betyder, at jeg kan træne mine evner som kok og at jeg kan udtrykke de ideer, jeg har. Jeg kan lære en masse af de andre deltagere og af den feedback dommerne kommer med. Jeg har lært en masse på den måde, og det er virkelig fedt, at komme i dialog med både deltagere og dommere på den måde.

Hvor henter du din inspiration / hvem fra branchen er dit forbillede?
Jeg har ikke én konkret person, som er mit forbillede. Jeg lader mig inspirere af de mennesker, jeg kender fra branchen og dem, jeg tidligere har arbejdet sammen med. Inspirationen kommer også fra kokke fra udlandet og på de restauranter, jeg har spist.

Hvad er dine forventninger til finalen?
At det bliver en rigtig god oplevelse, der både er super sjov, krævende, intens og lærerig på samme tid. Og så forventer jeg at blive presset til det yderste på en positiv måde. Min forventning er også, at vi vil blive bedømt på mange parametre og at der bliver kamp til stregen for os alle.

Hvorfor valgte du en karriere som kok?
Fordi jeg elsker at lave mad og jeg elsker at arbejde i et team, hvor alle yder deres bedste og er gode ved hinanden. I kokkefaget er der altid plads til forbedringer og udvikling. På den måde er det et fag for livet og et fag, man kan bruge i hele verden.

Nævn de tre bedste ting ved dit job
1) Jeg arbejder på Restaurant Domæne, som er ejet af Witt, der tror på og bakker os op.
2) Jeg har en super chef, der inspirer mig og har min ryg.
3) Jeg er en del af et megadygtigt og ambitiøst team, hvor vi har det godt og sjovt, uanset hvor travlt, vi har.

Af de årsager glæder mig altid til at komme på arbejde.