KAMPEN OM AT BLIVE DEN NÆSTE 'ÅRETS TJENER'

Hvem kan deltage?

Alle danske statsborgere med svendebrev som tjener eller tilsvarende udenlandsk uddannelsesbevis kan tilmelde sig og deltage i udvælgelsen.

Semifinalen:

Semifinalen finder sted søndag den 12. november 2023 i Odense. Deltagerne kan bl.a. komme igennem nogle af følgende discipliner (de udvalgte discipliner oplyses i god tid inden konkurrencen):

  • Barista
  • Borddækning
  • Champagneåbning med sabel
  • Fadservering
  • Flambering, tranchering eller filetering
  • Forklaring af en given menu med anbefaling af tilhørende drikkevarer
  • Identificering af vin
  • Mixologi
  • Præsentation af kold buffet
  • Salat/Dressing
  • Servietfoldning
  • Skriftlig teoriprøve
  • ’Taking orders’ – vejlede i mad/vin/ost – foreslå alternativ ved f.eks. allergi
  • Viden om ost
  • Viden om spiritus
  • Viden om øl
  • Vindekantering

Blandt deltagerne i semifinalen vil de 8 bedste blive udtaget som finalister til Årets Tjener 2024. Herudover vil der blive udtaget en reserve til finalen.

Alle finalister (efter placering ved semifinalen) vælger køkkennummer til finalen.

Finalen:

Der vil foregå en simultan afvikling af Årets Tjener og Årets Kok. Dette betyder, at hver finalist tilknyttes et køkken, hvor en Årets Kok finalist tilbereder 7 couverter til servering for særligt indbudte gæster.

Under konkurrencen har finalister i Årets Kok ikke adgang til restaurantområdet.

Der er tale om 2 selvstændige og uafhængige konkurrencer, hvor den enkelte deltagers præstation alene har betydning for egen placering.

Finalisterne dækker selv deres bord ud fra de objekter, som er til rådighed. Borddækningen bedømmes og det er ikke tilladt at medbringe egne ting til borddækning.

Udover servering for de særligt indbudte gæster består finalen af nogle af de tidligere nævnte discipliner – de udvalgte discipliner oplyses i god tid inden konkurrencen.

 

Bedømmelse:

Bedømmelsen af Årets Tjener lægger sig op ad de internationale regler, som bliver anvendt i WACS konkurrencer. Alle deltagere vil i alle kategorier starte med max. point, hvorefter der vil ske en reduktion af point for fejl og mangler. Vægtning/bedømmelseskriterier vil blive udsendt til orientering inden konkurrencen. Der vil være udpeget en overdommer.

Ved bedømmelsen lægges der vægt på korrekt fagligt arbejde som tjener og beherskelsen af fagets mange aspekter.

Hver af de udvalgte discipliner vil være vægtet, og udover korrekt fagligt arbejde bliver deltagerne også bedømt på personlig fremtoning.

Discipliner og vægtning meddeles i god til inden konkurrencen.

Ansatte hos et medlem af dommerkomiteen - og personer, der er i familie med et medlem af dommerkomiteen - kan deltage.

Arrangørerne tilbyder overnatning fra dagen før finalen samt fortæring på finaledagen for deltagerne.

Tidsplan:
  • Sidste frist for tilmelding: 12. oktober 2023
  • Info om discipliner til udvælgelsen: 3. november 2023
  • Udvælgelse i Odense: 12. november 2023
  • Info om discipliner til finalen: 19. februar 2024
  • Finale i Messecenter Herning: 17. marts 2024   

Præmier:

1. præmie kr. 40.000,00
2. præmie kr. 10.000,00
3. præmie kr. 5.000,00

Alle finaledeltagere får et diplom og en gave for deres deltagelse i konkurrencen.

Tina-1920x1280.jpg
Projektleder - konkurrencer
Tina Graff
headerImage

TILMELDING
for professionelle tjenere

Fristen for tilmelding til semifinalen til Årets Tjener 2024 er den 12. oktober 2023.

TILMELD DIG

Har du spørgsmål til tilmeldingen, er du velkommen til at kontakte Tina Graff på graff@horesta.dk.