Simone Westerberg er assisterende restaurantchef på den tostjernede Michelin-restaurant Kong Hans Kælder. Nu er hun også at finde i Årets Tjener-finalen den 21. marts.

Hendes arbejdsplads gjorde allerede stort indtryk på hende, inden hun startede:

”Jeg fik fornøjelsen af at spise på Kong Hans Kælder kort tid inden, at jeg selv startede tilbage i 2020. Det er stadig til dato min allerbedste restaurantoplevelse!” fortæller hun, og fortsætter:

”Det var et besøg, som gjorde et enormt indtryk på mig. Når man oplever så høj faglig ekspertise inden for gastronomi og service, alt sammen pakket ind i en ordentlig omgang kærlighed, kan man kun sidde tilbage med en form for lykkerus.”

Blandt dem hun ser op til i erhvervet fremhæver hun sin lærermester:
”Der findes et absolut utal af meget, meget dygtige og kompetente tjenere i denne verden. Og jeg var så heldig at blive udlært under en af dem, nemlig Helle Lieffroy. Hun er stadig en af dem, som jeg gerne vil gøre stolt hver eneste dag. Og hendes ord og vejledning følger mig stadig endnu: "Går det an?" Og det gør det aldrig, hvis man er nødt til at spørge,” lyder det fra Simone.

Simone har en lang liste af restauranter, som hun godt kunne tænke sig at opleve. Listen rummer blandt andet de overdådige 3-stjernede Michelin-restauranter i Frankrig såsom 'Epicúre', 'Guy Savoy', 'Troisgros' og 'Pic'.

Til unge på vej ind i branchen lyder budskabet:
”En position i denne branche er meget mere end et arbejde. Det er en passion skabt af et fællesskab, hvor kolleger bliver til venner, og venner bliver til familie. Vores fornemste job er ganske enkelt at skabe uforglemmelige oplevelser, hver eneste dag, til hver enkelte gæst. Og der findes en plads til os alle.”

Se vinmenu (pdf)

Simone Westerberg betjener i finalen bord nr. 3. Læs om kokken, Michael Nørtoft, og hans menu på siden her.

VIDEO

Årets Tjener 2023

Simone Westerberg fra Kong Hans Kælder løb med guldet, da finalen i Årets Tjener 2023 blev afviklet den 21. marts. Hun var oppe imod syv ambitiøse kolleger fra hele landet, men lykkedes med at overbevise dommerne om, at hun var bedst af dem alle.
Efter konkurrencen var hun 40.000 kroner og en fornem titel rigere, og meget naturligt ét stort smil, da hun sagde:

”Jeg er i virkeligheden bare mig selv så meget jeg overhovedet kan være, og at det bliver belønnet, det er det fedeste”.