”Jeg tillader mig at blive fascineret af de mennesker, jeg møder”

Mikkel Højborg Olsen deltager ved Årets Kok og efter selv at have været i branchen i mange år, opfordrer han nye talenter til at gå deres egne veje og sige deres mening. For kun på den måde udvikler hele erhvervet sig, mener han.

Mikkel Højborg Olsen er kok på Social Cantina & HØKO, og hans bedste oplevelse i erhvervet lægger også i forlængelse af arbejdspladsen, hvor fokus er på grønne retter og råvarer i sæson.

”Jeg har spist på både Restaurant Kok og på Noma og begge steder var helt fantastiske. Når man forlader steder, der har så højt et niveau, er man fyldt op af taknemmelighed og inspiration.”

Brug for ærlige og dedikerede talenter
Men det er alligevel ikke branchens superstjerner som René Redzepi, Mikkel ser op til. Det er derimod de mennesker, han ser til daglig.

”Jeg tillader mig at blive fascineret af de mennesker, jeg møder, og det betyder at både tidligere og nuværende kollegaer har lært mig nyt og givet mig et andet billede på tingene. Jeg er helt sikker på, at jeg også får kollegaer i fremtiden, der vil inspirere mig. Og jeg glæder mig!”

Men han håber på at møde unge mennesker, der har noget på hjerte. Og tør dele det med verden.

”Vi har så meget brug for, at nye talenter i branchen tør sige deres mening, gå deres egne veje og stoler på sig selv. For det, de kommer med, har vi alle så meget brug for.”

Se menu (pdf)

Mikkel Højborg Olsen vil i finalen være at finde i køkken nr. 7. Læs om tjeneren Marc Thejl Hansen, der vil servere for ham, og se hans vinmenu på siden her.

VIDEO

Årets Kok 2023

Efter en spændende og intens finale ved Madværkstedet i København den 21. marts 2023, kunne Mikkel Højborg Olsen kalde sig Årets Kok 2023.

De mange timers konkurrence har vi nu kondenseret ned til to minutter. Se videoen fra Årets Kok--finalen her.