For finalisten i Årets Tjener, Henrik Lindegaard, handler håndværket om at turde holde fast i drømmen om den gode oplevelse, man er med til at skabe i samspil med køkkenet.

”Som tjenere (front of house) er vi en stor del af formidlingen af restaurantens værdier og grundfortælling – der gerne skal kommunikeres til gæsterne. Så hvis unge har lyst til at dele de gode oplevelser og samtidig lyst at dykke ned i en verden af viden – gastronomisk og drikkevaremæssigt, så skal de gå denne her vej!”

Henrik Lindegaard har haft en af sine bedste restaurantoplevelser som meget ung, mens han arbejdede som reservetjener i Aabenraa. Det var på Restaurant Bind, i Kruså, og oplevelsen startede drømmen om at gøre tjenerjobbet professionelt.

”En masse sølvtøj, klokker og lækkerier inspirerede mig – har dog siden spist på mange dejlige restauranter.”

Han har mange i branchen, som han ser op til:
”Jeg synes der kommer flere og flere personer, jeg synes er spændende at følge. Jeg kan nævne teamet fra min tid på Alberto K – som et drømmehold med Emil Gamrath og Julie Færch i spidsen. De professionelle tjenere der stiller op til danmarksmesterskaberne kan også inspirere mig samt Jan Restorff og hans enorme viden. Jeg synes også, at det er inspirerende med alle de unge, der tør at holde fast i deres drømme om at tage en uddannelse inden for vores fag, hvor de holder fast i fagligheden og håndværket ude i de danske restauranter.”

Henrik Lindegaard arbejder på Restaurant på Hotel- og Restaurantskolen i København. Når han ikke er på arbejde bruger han dog gerne sin fritid på at tage en ’tour de Danmark’ for at spise på badehoteller eller Michelin-restauranter.

Se vinmenu (pdf)

Henrik Lindegaard betjener i finalen bord nr. 8. Læs om kokken, Cille Bunk Pedersen, og hendes menu på siden her.