Fra norsk topgastronomi til Årets Tjener-finalist

Andreas Kobs Laursen arbejder til daglig som tjener på Restaurant Lyst ved Vejle. Men snart dyster han også om titlen som Årets Tjener på Madværkstedet i København.
I en alder af blot 26 år er Andreas en erfaren mand i erhvervet. I dag arbejder han som tjener på restaurant Lyst ved Vejle, men han har tidligere arbejdet på Café Gyldendal, Hotel Pinenhus og Restaurant Domestic. Og ikke mindst på gourmet-restauranten, Under, i Norge.

Og nok har han som tjener stiftet bekendtskab med den absolutte topgastronomi, men det betyder ikke, at det er de dyreste oplevelser, han husker bedst som gæst.

”Den bedste restaurantoplevelse jeg har haft, er langtfra den dyreste. Selvfølgelig er maden vigtig, men stemning og god service er også faktorer, der spiller ind. Der er et sted i Jylland, som værner om netop de her faktorer, og det er Hotel og Restaurant Fru Larsen i Laurbjerg.”

Konkurrenten er rollemodellen
Det er altså ikke dyr topgastronomi, Andreas prioriterer. Og det er således heller ikke branchens mest berømte profiler, han ser op til.

”Der er mange personligheder, man lader sig inspirere af i denne branche. Men det menneske, jeg ser allermest op til, er faktisk min konkurrent til finalen, og han hedder Christian Neve. Han har en kæmpestor andel i, hvor jeg er i dag, og ikke mindst, hvem jeg er som person. Uden ham som læremester, var jeg ikke nået så langt.”

Se vinmenu (pdf)

Andreas Kobs Laursen betjener i finalen bord nr. 5. Læs om kokken, Bendix Sixhøj Laursen, og hans menu på siden her.