Bedømmelsen af Årets Kok & Årets Tjener lægger sig op af de internationale regler, som bliver anvendt i Worldchefs (WACS) konkurrencer. Alle deltagere vil i alle kategorier starte med max. point, hvorefter der vil ske en reduktion af point for fejl og mangler.

For Årets Kok gælder det, at dommerpanelet vil dømme både køkken og smag. Service dømmes af overdommeren.

Der bedømmes på:

  • Klargøring, forberedelse, køkkenteknik, udnyttelse af hovedemner
  • Hygiejne generelt
  • Mise en place herunder råvarehåndtering
  • Spild /økonomi
  • Service (service-hygiejne, spild, anretningsteknik og samarbejde)
  • Præsentation (helhedsindtryk, harmoni, nyhedsværdi og komposition)
  • Smag (grundsmage, dufte og tekstur)

Arrangørerne forbeholder sig ret til at bruge og publicere alle opskrifterne.

For Årets Tjener gælder det, at der ved bedømmelsen lægges vægt på korrekt fagligt arbejde som tjener og beherskelsen af fagets mange aspekter.

Præmier:
1. præmie kr. 40.000,00
2. præmie kr. 10.000,00
3. præmie kr. 5.000,00

Alle finaledeltagere får et diplom og en gave for deres deltagelse i konkurrencen

For begge konkurrencer gælder det, at ansatte hos et medlem af dommerkomiteen - og personer, der er i familie med et medlem af dommerkomiteen - kan deltage.

Arrangørerne tilbyder overnatning fra dagen før finalen samt fortæring på finaledagen for deltagere og assistenter.

Tina-1920x1280.jpg
Projektleder - konkurrencer
Tina Graff